Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεραμβέλλου – Οροπεδίου στο Λατώ fm: Πληθαίνουν οι μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα εξαφανίζονται – Τι είπε για τις συγχωνεύσεις τμημάτων (ηχητικό)

Για τη νέα σχολική χρονιά που βρίσκεται επί θύραις και τις θεσμικές διεκδικήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου – Οροπεδίου Λασιθίου μίλησε το πρωί της Τρίτης 3/9 στην εκπομπή “Πρώτη ματιά στην ενημέρωση” και τον Νίκο Σγουρό στο Λατώ fm 103,3 ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Διονύσης Μουλιανιτάκης. 

Όπως είπε, “μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας εδώ και μερικά χρόνια το υπουργείο Παιδείας είναι συνεπές σε μόνιμους διορισμούς και σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, πλέον ο ν. Λασιθίου και η Κρήτη δεν δέχονται πλέον τον ίδιο μεγάλο αριθμό αναπληρωτών στην Π.Ε., στο Λασίθι έγιναν προσλήψεις δασκάλων μόνο στην παράλληλη στήριξη και σε ειδικότητες. Από το 2020 και μετά δηλαδή ο αριθμός των εκπαιδευτικών στα σχολεία αρχίζει και μονιμοποιείται. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχουν εξαφανιστεί τα προβλήματα από τα σχολεία, υπάρχουν κτιριακά θέματα, υπάρχει το ζήτημα με τις συγχωνεύσεις τμημάτων που προώθησε από το καλοκαίρι το υπουργείο. Τα παιδιά σε ένα τμήμα είναι 25, ασχέτως με τις γνωματεύσεις που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο τμήμα της παράλληλης στήριξης π.χ., έγινε μια τροποποίηση για να καλυφθεί αυτό το κενό, νόμιμα, αλλά αντιπαιδαγωγικά. Στο ν. Λασιθίου έχουμε συγχώνευση 12 τμημάτων, εκ των οποίων τα 4 στον Δήμο Αγίου Νικολάου”. 


Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com